Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1425 bekeken laatste update:20 jan 2016

Ambulance-acties riskant in kleine gemeenten

Volgens de fractievoorzitters in Neder-Betuwe zijn de acties in het ambulancevervoer extra riskant voor een plattelandsgemeente als Neder-Betuwe.

In een gezamenlijke brief aan Ambulancezorg Nederland vragen ze dringend om de acties te beëindigen en de onderhandelingen met de werkgevers te hervatten. De fractievoorzitters vinden dat vanwege de grote afstanden in het gebied als Neder-Betuwe 'een dergelijke actie onevenredig zwaar ingrijpt op de patiëntveiligheid van onze inwoners die voor zorg zijn aangewezen op deze vorm van ambulancevervoer'.

'Ook het verminderen dan wel geheel stoppen van zogenaamde B-ritten zijn voor de leefbaarheid en de goede zorg voor onze inwoners niet te verteren', aldus de fractievoorzitters.

Hier de brief van de fractievoorzitters

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.