Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 2004 bekeken laatste update:20 jan 2016

Amsterdam start pilot met foodtrucks

Amsterdam is de eerste gemeente in Nederland die ondernemers de mogelijkheid geeft om streetfood aan te bieden vanuit ‘Foodtrucks’ op verschillende plekken in de stad.

Vandaag start de pilot voedselwagens: 'Lekker eten op straat'. 50 innovatieve ondernemers bieden op 24 verschillende locaties in de stad 'streetfood' aan. De ondernemers wisselen daarbij elk dagdeel van locatie.

Een ingewikkeld en streng vergunningsysteem houdt foodtrucks weg van de straten van gemeenten. Tot nu toe mogen de straatondernemers bijna nergens op de openbare weg hun truck stallen. De vergunningen die wel werden vergeven, lagen vaak bij hotdogkramen en ijskarren.

Bij Economische Zaken van Amsterdamwerden ruim 150 aanmeldingen voor deelname ontvangen.  De initiatieven werden op basis van een puntensysteem gewaardeerd op voedselkwaliteit (in hoeverre biologisch, lokaal geproduceerd, vernieuwend); innovatief gehalte en duurzaamheid van het foodtruckconcept en duurzaamheid. De essentie van de Amsterdamse pilot en het voedselwagenconcept is dat de wagens rouleren tussen de diverse door de stadsdeelbesturen aangewezen voedselwagenstaanplaatsen. "Zo ontstaat er per locatie een onderscheidend aanbod van zogenaamd 'streetfood'."

Of registreer je om te kunnen reageren.