Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1041 bekeken laatste update:19 jan 2016

Gemeenten Groene Hart willen Tour niet betalen

Twee gemeenten die op de route liggen van de Tour-etappe van Utrecht naar Zeeland, willen niet meebetalen aan de organisatie van de Tour de France.

Naast Krimpenerwaard en Montfoort twijfelt ook Oudewater nog of ze een bijdrage zal leveren.De organisatie van de Grand Départ in Utrecht heeft alle 'doorkomstgemeenten' van de tweede etappe om een bijdrage van 15.000 euro gevraagd. Dat geld is onder meer bedoeld voor een verkeersplan en het plaatsen van hekken. Tegen de NOS zegt wethouder Blok van Krimpenerwaard dat haar gemeente zelf al 15.000 euro moet investeren in veiligheid en communicatie. "Dat zijn verplichte kosten die we dus niet aan Utrecht betalen".

De organisatie loopt circa € 45.000 mis door de weigering. Projectdirecteur Van Hulsteijn zegt dat in het geval van Krimpenerwaard ook politieke bezwaren spelen, omdat christelijke partijen daar relatief groot zijn en de etappe op zondag wordt verreden.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.