Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1688 bekeken laatste update:20 jan 2016

Putten lanceert actuele begrotings app

De gemeente Putten legt als eerste gemeente realtime verantwoording af in een app. Met de komst van de begrotingsapp is moet duidelijk worden wat de rol van de gemeente voor de burger is..

Putten gaat burgers als eerste gemeente in Nederland via de app direct informeren over de voortgang van gedane beloftes. Volgens de Puttense wethouder Nico Gerritsen wordt alles transparanter en past de ontwikkeling en inzet van de app hierbij.

Bedenker van de app en directeur van het het ontwikkelbedrijf is Jan Post. Hij is bestuurskundige en werkte voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan de verbetering van de dienstverlening van gemeenten via het internet.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.