Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 2004 bekeken laatste update:19 jan 2016

VN bezorgd over decentralisatie jeugdzorg

Het VN- kinderrechtencomité is bezorgd over de gevolgen van de decentralisatie van de jeugdzorg in Nederland. Ook het armoedebeleid en de aanpak van kindermishandeling baart het comité zorgen

Uit een rapport dat het comité op woensdag publiceerde blijkt dat de kwaliteit van de jeugdhulp is gedaald sinds de gemeenten verantwoordelijk zijn voor de jeugdhulp. Er worden te weinig gevallen van kindermishandeling binnen instellingen en pleeggezinnen  gemeld door professionals.

Het comité doet in het rapport meer dan zestig aanbevelingen aan de regering om de kwaliteit te verbeteren. Zo zou de regering meer moeten investeren in het werven van pleeggezinnen. Verder concluderen zij dat het aantal kinderen dat is geplaatst in instellingen, te hoog is en dat er steeds meer kinderen opgroeien in armoede.

Meer informatie via de site Kinderrechten.nl

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.