Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 2021 bekeken laatste update:19 jan 2016

Wachtgeldregeling politici versoberd

Politici die aftreden of worden ontslagen voor hun pensioen, krijgen zij vanaf januari 2016 niet langer dan vijf jaar wachtgeld. Het voorstel van minister Ronald Plasterk (BZK) heeft de steun van Tweede Kamer gekregen.

In oktober vorig jaar trok Plasterk zijn voorstel plots nog in om, zoals hij zei, "met een bredere visie" te komen. De voorgestelde wachtgeldregeling stuitte toen op veel onvrede binnen de gemeenten. Binnen de huidige wachtgeldregeling geldt voor openbare ambtsdragers als ministers, gedeputeerden en wethouders nog een termijn van 10 jaar. Dat wordt nu teruggebracht naar 5 jaar.

De algemene pensioenleeftijd wordt opgetrokken naar 67 jaar.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.