Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 669 bekeken laatste update:19 jan 2016

Haarlemmerliede in de etalage

De Noord-Hollandse gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude doet zichzelf 'in de verkoop'. Buurgemeenten als Velsen en Haarlem mogen een bod uitbrengen, maar ook een fusie met Bloemendaal of Heemstede hoort tot de mogelijkheden. Dat meldt vakblad Binnenlands Bestuur maandag.

De 52-jarige Pieter Heiliegers (VVD) noemt het een bijzonder besluit dat de gemeenteraad unaniem heeft besloten de eigen zelfstandigheid op te geven. "We moeten kijken naar het belang van onze bewoners en ondernemers. De kwaliteit van onze dienstverlening en ons bestuur staat onder druk.'' Het samengaan met een andere gemeente mag van de raad niet ten koste gaan van de leefbaarheid en het groen.

De gemeente verwacht door onder meer de strategische ligging genoeg belangstelling.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.