Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 7292 bekeken laatste update:19 jan 2016

Amsterdam stemt tegen trans-Atlantisch handelsverdrag TTIP

Als eerste gemeente in Nederland stemt Amsterdam tegen het trans-Atlantische handelsverdrag TTIP.

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft een motie aangenomen die het college verzoekt zich uit te spreken tegen het Transatlantic Trade & Investment Partnership (TTIP). De motie werd ingediend door oppositiepartij GroenLinks en kon rekenen op steun van de Partij voor de Dieren, Partij van de Ouderen, PvdA en SP.

Volgens de initiatiefnemers van de Amsterdamse motie kan TTIP een negatief effect op onze gezondheid, voedselveiligheid, werkgelegenheid, milieu, sociale zekerheid, duurzaamheid en privacy hebben. Vooral de zogeheten ISDS-clausule, waarmee bedrijven overheden die hun bedrijfsbelangen volgens hen belemmeren kunnen aanklagen, baart de Amsterdamse raad zorgen.

Update 4 juli: Niet Amsterdam, Maar Tiel was de eerste TTIP-vrije gemeente. Dar sprak de raad zich al op 17 juni uit tegen het handelsverdrag

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.