Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1175 bekeken laatste update:19 jan 2016

Defensie blijf patienten waddengemeenten vliegen

Defensie blijft tot nader order patienten vliegen van en naar Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. De aanbesteding voor het vinden van een andere partij is voorlopig gestopt

Een commercieel bedrijf moest de vluchten vanaf 1 juli overnemen, maar er is geen geschikte partij gevonden. Daarom blijft defensie de patienten voorlopig vliegen bevestigt de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) onderzoekt de komende tijd hoe het verder moet.

Defensie zou, mede wegens bezuinigingen stoppen met het ziekenvervoer. De RAV Fryslân wees het vervoer aanvankelijk toe aan de ANWB, maar die kon nog geen nachtvluchten uitvoeren. Dat was wel een vereiste. De rechtbank in Leeuwarden zette daarom een streep door de toewijzing. De RAV moest alsnog praten met de enige andere kandidaat, het Belgische bedrijf Heliventures. ,,Zij konden niet voldoen aan onze vraag'', zei een woordvoerder van de RAV dinsdag. Hij wilde niet zeggen waarom Heliventures niet voldeed.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.