Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1499 bekeken laatste update:19 jan 2016

Provincie, Universiteit en DSM betwisten BTW 'Chemelot'

Chemieproducent DSM, de provincie Limburg en de Maastrichtse universiteit willen geen btw betalen op gemeenschappelijke plannen voor de € 90 mln kostende onderwijscampus op bedrijventerrein Chemelot in Sittard-Geleen.

Volgens directeur Bert Kip van Brightland Chemelot Campus weigert de rijksoverheid die 'korting' te geven. Kip zegt dat verder wachten nog wel kan, maar maximaal nog enige maanden.

De btw is standaard voor bedrijven, aldus Den Haag. Directeur Kip vindt echter dat juist de campus wordt gebruikt als een soort onderwijsinstelling. Hiervoor gelden doorgaans minder btw-verplichtingen. Mensen leren er in een innovatieve bedrijfsomgeving werken. En veelal op hoog niveau. Dat versterkt Nederland als innovatief land, aldus de directeur.

Via WijLimburg

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.