Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 969 bekeken laatste update:19 jan 2016

Veroordeeld CDA-raadslid blijft aan in Echt

De 26-jarige Julien Penders blijft gewoon raadslid in Echt-Susteren, ook al heeft het gerechtshof in Den Bosch hem maandag veroordeeld voor mishandeling.

Het hof legde de man maandag een voorwaardelijke celstraf op van drie maanden en een taakstraf van 180 uur voor het mishandelen van een cafébezoeker in Maastricht. Daarnaast werd hij veroordeeld tot het betalen van ruim 3200 euro aan schadevergoeding. Voorzitter Marc Rooijen van het CDA Echt-Susteren liet De Telegraaf weten dat zijn partij de mishandeling louter als een incident ziet.

Penders sloeg zijn slachtoffer op kerstavond 2011 tijdens een ruzie in een café in Maastricht een gebroken schedel. Hij heeft dit ontkent, maar dat acht het hof niet geloofwaardig.

Het CDA gaat op landelijk niveau de zaak nog wel bekijken en in gesprek met Penders. De landelijke integriteitscommissie van de partij gaat de zaak bekijken en verwacht kort na de zomer met een resultaat te komen.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.