Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1050 bekeken laatste update:19 jan 2016

Almelose asielgezinnen langer in onzekerheid

De uitgeprocedeerde asielgezinnen die niet willen verhuizen uit een asielzoekerscentrum in Almelo blijven in onzekerheid. Ze hadden een kort geding aangespannen tegen het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), maar vandaag bleek dat rechter in Den Haag zich niet bevoegd acht te oordelen

Het COA wil de Almelose asielgezinnen verspreid overplaatsen naar andere plekken in het land. Zij moeten plaatsmaken voor asielzoekers die net in Nederland zijn en verhuizen naar onder meer Emmen, Goes en Den Helder.

De Almelose asielzoekers hadden hiertegen een zaak aangespannen. Zij maken na de uitspraak vandaag de stap naar de bestuursrechter om hun zaak daar aanhangig te maken.

Volgens COA geldt "Het algemeen belang weegt zwaarder dan het belang van de individu"

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.