Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1673 bekeken 1 reactielaatste update:19 jan 2016

Rehwinkel ziet af van wachtgeld

Peter Rehwinkel, oud-burgemeester van Groningen ziet af van verder wachtgeld. De stopzetting van de wachtgeldregeling gebeurt op verzoek van de oud-burgemeester zelf.

Rehwinkel heeft, net als andere oud-bestuurders, recht op wachtgeld. In zijn specifieke geval ging het om 36 maanden. Omdat Rehwinkel op 1 november 2013 vertrok, had hij tot 1 november 2016 recht op wachtgeld. Hij gaat aan de slag voor het internationaal opererende Hill+Knowlton Strategies, dat hem heeft ingehuurd als associate-director.

Niet bestaande functie in Barcelona tijdens wachtgeld
Rehwinkel legde eind 2013 zijn functie als burgemeester van Groningen neer om in Barcelona onbezoldigd aan de slag te gaan bij bij het internationaal verbond van gemeenten (UCLG) als fulltime rampenmanager. Deze functie op vrijwilligersbasis was bij het UCLG echter niet bekend. Het verbond  zei derhalve niet op de komst van Rehwinkel te rekenen. Als gevolg van alle commotie ontstond destijds discussie over zijn wachtgeldregeling.

Lees ook: Rehwinkel in crisiscommunicatie

Jurrien Holthuis

Eén reactie

• Bernard Weiss

Het blijft sowieso vreemd dat deze non-entiteit uberhaupt wachtgeld krijgt: hij heeft tenslotte zelf ontslag genomen. Om vervolgens een rookwolk van hersenspinsels en leugens te spuien....

Dat maakt het imago van de politiek zeker een stuk beter.

Of registreer je om te kunnen reageren.