Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1473 bekeken laatste update:19 jan 2016

Sekseregistratie verdwijnt van Amsterdamse gemeenteformulieren

De verplichte registratie als vrouw of man op formulieren zal volgens de gemeente Amsterdam verwijderd worden, tenzij dit wettelijk noodzakelijk is.

De gemeente meldt dat uiterlijk 1 januari 2016 alle gemeentelijke digitale en fysieke formulieren gescreend zullen worden op genderaanduiding. Daarna zal de verplichte optie van formulieren worden verwijderd, tenzij dat volgens de wet wel verplicht is. Dit meldt Het Parool.

Ambtenaren zullen over de wijzigingen worden ingelicht en de regel wordt opgenomen in de hoofdstedelijk stijlgids. De wijziging komt in antwoord op schriftelijke vragen van D66. De partij kwam met de vragen aan de gemeente omdat de partij stelde dat 'het niet meer van deze tijd is dat de overheid mensen (letterlijk) in een hokje dwingt waar zij zich niet thuisvoelen'.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.