Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1372 bekeken laatste update:19 jan 2016

Gemeente koopt woning van veelklagers

Twee inwoners, die al jarenlang bezwaar maken tegen evenementen in het centrum van hun dorp, verkopen hun huis aan de gemeente.

De gemeenteraad van Son en Breugel heeft gisteravond ingestemd met het kopen van een woning van een stel. De gemeente betaald 550.000 euro voor het huis. Dat meldt Omroep Brabant.

Daarmee komt er een eind aan jarenlange juridische discussie tussen de gemeente en de bewoners. Laatstgenoemden zeggen overlast te ondervinden van het geluid en de vele auto's die er voor hun deur parkeren tijdens festiviteiten.

Het vertrekkende koppel mag geen andere woning binnen 150 meter van de plek kopen waar veel evenementen worden georganiseerd, zo is de voorwaarde van de gemeente. Ook moeten ze alle procedures intrekken die lopen tegen het bestemmingsplan.

Vorig jaar gaf het hoogste bestuurlijke orgaan van Nederland, de Raad van State, de klagende bewoners gelijk. Het orgaan vernietigde het bestemmingsplan van de gemeente, dat betrekking heeft op de evenementen in het centrum. Er mochten nog op 35 dagen evenementen worden georganiseerd, maar daarna was het afgelopen.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.