Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1208 bekeken laatste update:19 jan 2016

3 miljoen voor aanpak misdaad zuidelijke provincies

Het kabinet trekt 3 miljoen euro extra uit voor criminaliteitsbestrijding Brabant, Limburg en Zeeland.

Het zuiden van Nederland kampt met zware criminaliteit en illegale hennepteelt. Zeeland blijkt door de combinatie van water en havens criminelen veel mogelijkheden te bieden voor transport van verboden middelen en goederen. De criminaliteit vermengt zich met de "bovenwereld" door het financieren van vastgoed en manifesteert zich verder door handel in drugs en uitbuiting van goedkope arbeidskrachten. Dit bleek in juni uit het zogenaamde ondermijningsbeeld van Zeeland.

Brabant en Limburg hebben veel last Outlaw Motorgangs (OMG) en nemen veel maatregelen tegen pogingen daarvan zich in deze grensprovincies te vestigen.

Eerder meldde minister Van der Steur dat gemeenten met bestuurlijke ingrepen een fors aandeel hebben in de aanpak van criminele bendes

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.