Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1102 bekeken laatste update:19 jan 2016

Als laatste gemeente aansluiten bij Burgernet

In Westerveld zijn ze nu ook bijna om, dat Burgernet lijkt ze wel wat.

De Drentse gemeente is een eenling in Nederland, alle collega gemeenten zijn aangesloten bij Burgernet, Westerveld niet. Maar daar komt verandering in. RTV Drenthe meldt dat de gemeenteraad heeft een motie aangenomen waarin het college wordt opgeroepen dit te regelen.

De motie komt van de collegepartijen VVD, PvdA en CDA. Zij vinden het nu wel eens tijd worden. Alle partijen, behalve Gemeentebelangen, steunden de motie.

Volgens de drie partijen in Westerveld is de kracht van Burgernet inmiddels wel bewezen. Het kan, zo zeggen ze, een belangrijke rol spelen bij het veiligheidsgevoel van de inwoners. Het wachten nu is op een besluit van het college. Doet Westerveld mee, of blijft de gemeente in dit opzicht bijzonder.

door: Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.