Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1901 bekeken laatste update:19 jan 2016

Amsterdamse Stadspas als monitor armoedebeleid

Amsterdam geeft een nieuwe Stadspas met een scansysteem uit. De pas moet beter inzicht geven in het gebruik. Die gebruiksgegevens worden door de gemeente gebruikt om de aanpak van armoede beter te kunnen monitoren..

Met de Stadspas kunnen Amsterdamse minima en AOW'ers gratis of met korting gebruik maken van- en meedoen aan allerlei activiteiten in de stad. De pas heeft circa 180.000 gebruikers.

Het verouderde systeem met kortingsbonnen is met de nieuwe pas vervangen door een scansysteem. Dit geeft de gemeente inzicht in het gebruik van de pas. De gemeente hoopt zo een goed inzicht te krijgen in het gebruik van de pas en de aanbiedingen en zo haar beleid verder te kunnen afstemmen op de pasgebruikers.

De Stadspas is onderdeel van het hoofdstedelijke aanvalsplan armoede. Recentelijk bleek dat meer dan 20% van de Amsterdammers in armoede leeft. Het college stelt de komende 4 jaar 80 miljoen euro beschikbaar om armoede te bestrijden. De verzamelde data van de Stadspas zouden daarbij kunnen helpen.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.