Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1419 bekeken laatste update:19 jan 2016

Bloemendaalse chaos compleet: coalitie valt

Nadat donderdag interim burgemeester Emmens al was opgestapt is sinds zondagavond de politieke chaos in Bloemendaal nu compleet. D66 heeft zondagavond besloten de stekker uit de coalitie te trekken

D66 vormde de coalitie met Groen Links en VVD. Nadat interim burgemeester Emmens al na haar laatste raadsvergadering had laten weten dat er "Bij bepaalde mensen er hier een dusdanige sfeer is, dat beïnvloedt mij zo. Ik kan hier niet functioneren", voegde D66 daar aan toe: "We komen tot de conclusie dat de coalitiegenoten samen niet in staat zijn om de bestuurscultuur te veranderen - wat volgens ons wel nodig is." De partij stelt dat het niet verder kan met de coalitie en "ruimte wil scheppen voor een nieuwe impuls".

Een kwestie rondom een landgoed in het dorpje kosten eerder al wethouder Marjolein de Rooij en burgemeester Ruud Nederveen de kop.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.