Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 3252 bekeken laatste update:19 jan 2016

Burgemeester Ommen vertrekt om intergriteitsonderzoek

De burgemeester van Ommen is opgestapt omdat er een financieel onderzoek naar hem loopt.

Burgemeester Marc Jan Ahne (D66) heeft gisteren bij de Commissaris van de Koning in Overijssel, Ank Bijleveld- Schouten zijn ontslag aangeboden als burgemeester van Ommen. Ahne is naar aanleiding van een persoonlijke financiele kwestie onderwerp van een onderzoek. "Burgemeester Ahne vindt dat hij in zijn positie geen onderwerp van onderzoek kan zijn. Hij acht dit besluit het beste voor de gemeente Ommen, zijn gezin en voor 'm zelf", aldus de verklaring op de Provinciale website

De Commissaris van de Koning betreurt het dat burgemeester Ahne in deze positie is gekomen, maar respecteert zijn besluit. De Commissaris van de Koning zal op korte termijn met het gemeentebestuur van Ommen in gesprek treden om over de ontstane situatie te praten.

Ahne raakte eerder in opspraak tijdens zijn wethouderschap in Deventer, aldus Nu.nl . Hij zou verfkwasten hebben ontvreemd. Deze zaak werd later geseponeerd.

Ko Scheele, loco burgemeester van Ommen neemt voorlopig zijn taken waar.

• Burgemeester Ommen vertrekt om intergriteitsonderzoek

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.