Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1165 bekeken laatste update:19 jan 2016

Gelderland stationeert ambtenaar in Duitsland

De provincie Gelderland heeft een ambtenaar gestationeerd in Düsseldorf, de hoofdstad van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Hij moet contacten onderhouden met de politiek en het bedrijfsleven en de samenwerking met de Duitsers verbeteren.

"We delen een rivier, de Rijn. Er gaan goederenstromen heen en weer. En we werken intensief samen in het Interreg-programma, een Europees programma van een half miljard euro", aldus Gedeputeerde Michiel Scheffer (D66) in De Gelderlander.

Inmiddels zijn Duitse bedrijven uitgenodigd om mee te gaan op een Gelderse agrarische handelsmissie naar China. Nederlandse bedrijven mogen op hun beurt inschrijven voor missies van Noordrijn-Westfalen, naar het buitenland en andere Duitse deelstaten.

Overijssel, Brabant en Limburg overwegen ook een buitenlandgezant in te zetten

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.