Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1657 bekeken laatste update:19 jan 2016

Gemeente doet aangifte wegens lek over noodopvang

Burgemeester Pieter Smit van de Groningse gemeente Oldambt gaat aangifte doen van het lekken van informatie over de noodopvang bij Beerta.

Dat meldt de gemeente donderdag.

Maandagavond werd besloten dat er bij Beerta, vlakbij Blauwestad, een noodopvang voor maximaal duizend vluchtelingen komt. Afgesproken werd dat het besluit tot dinsdag geheim zou blijven zodat eerst omwonenden geïnformeerd konden worden. De komst van de noodopvang lekte echter eerder uit via Facebook.

Een woordvoerder van de gemeente zegt niet te weten wie het bericht op Facebook heeft geplaatst. Evenmin kon hij zeggen wanneer de burgemeester precies aangifte gaat doen. Maar wel dat Smit ontstemd is dat het nieuws eerder is gelekt en laat het er dus niet bij zitten.

door: redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.