Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 2918 bekeken laatste update:20 jan 2016

Gemeenten, Woonbond en Aedes ontwikkelen woonmonitor

Nu de woningmarkt erg onder druk staat gaan De Woonbond, VNG/KING en Aedes samen een ‘Woonmonitor betaalbaarheid en beschikbaarheid’ ontwikkelen. Ze zijn al gestart met een haalbaarheidsonderzoek

In de monitor moeten ieder jaar cijfers over de betaalbaarheid en beschikbaarheid van woningen voor bewoners in kaart gebracht worden en deze dienen voor iedereen inzichtelijk te zijn.  De monitor zal bestaan uit zowel landelijke als lokale cijfers. De initiatiefnemers zijn inmiddels gestart met een haalbaarheidsonderzoek.

Haalbaarheidsonderzoek
Het haalbaarheidsonderzoek is ook bedoeld om er voor te zorgen dat vergelijkbare cijfers gebruikt worden, zodat overeenstemming bestaat over de ontwikkelingen op gemeente- en wijkniveau. Zo ontstaat er voor alle partijen een basis voor het opstellen van woonbeleid, het maken van prestatieafspraken en voor het bespreken van de effecten van beleid met het Rijk.

Planning
Het haalbaarheidsonderzoek wordt eind december 2015 afgerond. Afhankelijk van het resultaat, kan het ontwikkelen van een landelijke woonmonitor direct daarna starten.

(Aedes)

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.