Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 2368 bekeken laatste update:19 jan 2016

Gemeenten krijgen 40 euro per asielzoeker per nacht

Een gemeente die noodopvang voor vluchtelingen aanbiedt, krijgt 40 euro per nacht per vluchteling. Dat blijkt uit een brief die staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Jusititie heeft gestuurd aan alle gemeenten.

Een gemeente die drie dagen lang honderd vluchtelingen opvangt, krijgt 12.000 euro. De staatssecretaris schrijft verder dat er nog steeds (nood)opvanglocaties nodig zijn. Deze locaties zijn in principe voor opvang van maximaal 72 uur.

Elke gemeente in Nederland heeft bepaalde locaties die als noodopvang kunnen worden ingericht, bijvoorbeeld sportcomplex of leegstaande kantoorpanden. Na de oproep van het kabinet stelden gemeenten duizenden plekken beschikbaar. Het kabinet bedankt de gemeenten in de brief.

(via RTLNieuws)

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.