Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1897 bekeken laatste update:19 jan 2016

Gooische gemeenten bieden honderden opvangplekken

Hilversum, Blaricum, Huizen en Laren gaan samen vluchtelingen opvangen. Dat zei Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum, vanmiddag tijdens een persconferentie.

Broertjes, wil namens Hilversum samen met acht andere gemeenten uit de Gooi- en Vechtstreek over een maand een concreet plan wil aanbieden aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Hoe en waar de vluchtelingen worden opgevangen in deze gemeenten, is nog onduidelijk. Dit meldt RTL Nieuws

De burgemeester denkt dat de negen gemeentes elk zo'n tweehonderd vluchtelingen moeten kunnen opvangen. In totaal dus ongeveer 1800 – al vond de burgemeester het niet verstandig een exact aantal te noemen. Broertjes geeft aan dat hij streeft naar 'maximale inzet'. Het gaat volgens de burgemeester om 'noodopvang'.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.