Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1482 bekeken laatste update:19 jan 2016

Interim Burgemeester Bloemendaal stapt ook op

Interim-burgemeester Aaltje Emmens van Bloemendaal stapt op. Dat heeft ze gisteravond na de raadsvergadering bekend gemaakt. "Bij bepaalde mensen is er hier een dusdanige sfeer, dat beïnvloedt mij zo. Ik kan hier niet functioneren."

Emmens was door de commissaris van de Koning Remkes aangesteld om juist de bestuurlijke wanorde in Bloemendaal te herstellen na het opstappen van burgemeester  Ruud Nederveen. Die was opgestapt naar aanleiding van de slepende affaire rond het plaatselijke landgoed Elswoutshoek.

Emmens liet weten dat het niet haar bedoeling was om op te stappen, "maar wat ik vanavond weer heb gehoord in de vergadering, deel ik u mee dat ik morgen naar de Commissaris van de Koning om mijn ontslag in te dienen", liet zij weten de raadsvergadering gisteren waarin de spanningen weer hoog opliepen.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.