Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1877 bekeken laatste update:19 jan 2016

NAM betaalt stad Groningen 68 miljoen voor afbouw Forum

In februari 2015 is de bouw van het Groninger Forum stilgelegd in verband met de nieuwe richtlijn voor aardbevingsbestendig bouwen. De gemeente Groningen en NAM hebben nu een financieel akkoord gesloten om de bouw te kunnen hervatten.

Hiermee is afgesproken dat de NAM in totaal € 68 miljoen vergoedt. In het definitieve akkoord is afgesproken dat NAM alle kosten vergoedt die samenhangen met de versterkingsopgave, de vertragingskosten en kosten die samenhangen met een sluitende grondexploitatie. Het geld gaat grotendeels naar de versteviging van de hoofddraagconstructie van het gebouw. Daarvoor moet een deel van wat al was gebouwd, weer worden gesloopt.

De bouw van het Groninger Forum kan dan in het vroege voorjaar van 2016 worden hervat. De oplevering van het gebouw is volgens planning eind 2018

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.