Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1256 bekeken laatste update:19 jan 2016

Schuldpositie Amsterdam verslechtert

De gemeente Amsterdam ziet zijn schuldpositie de komende jaren fors toenemen. Het College zal aan de bak moeten om de financiën op orde te brengen

De nettoschuld van de gemeente Amsterdam zal oplopen van €4 miljard tot €5,7 miljard over 4 jaar. Dat noopt tot drastische aanpassingen in de hoofdstedelijke financiën. In het Financieele Dagblad zegt de verantwoordelijk wethouder Kock (D66) dat nieuwe investeringen tegen het licht zullen worden gehouden om te voorkomen dat de gemeentefinanciën onhoudbaar worden. Daarnaast wil de gemeente vastgoed verkopen en aanpassingen doen in de erfpachtregeling om zo de inkomsten te vergroten.

Momenteel loopt er in de hoofdstad een raadsenquete naar de financiën. De schuldpositie staat hier volgens de wethouder buiten en moet de groei van de schulden gezocht worden in infrastructurele projecten, de erfpacht en de bouw van nieuwe scholen.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.