Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 2217 bekeken laatste update:19 jan 2016

Aboutaleb: 'COA had eerder moeten waarschuwen'

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam vindt dat het COA de politie in zijn stad eerder had moeten informeren inzake mogelijke misstanden rondom de Eritrees Orthodoxe kerk in Rotterdam.

Jonge Eritrese asielzoekers uit azc Oranje raakten mogelijk ongewenst zwanger na bezoek aan de Eritrees Orthodoxe kerk in Rotterdam. De Rotterdamse gemeenteraad hield een actualiteitendebat over de kwestie. Omdat het COA 'signalen van misstanden' kreeg, werd minderjarigen verboden nog naar de kerk te gaan. Het gaat mogelijk om gedwongen seks.

De burgemeester is dinsdag door de veiligheidsdriehoek op de hoogte gesteld, meldt Dagblad van het Noorden, na melding van vermeende misstanden door de Politie Noord-Nederland. Deze gaven het vervolgens door aan hun collega's in Rotterdam. Volgens Aboutaleb 'had het COA er beter aan gedaan dit ook meteen te melden bij de politie in Rotterdam'.

De burgemeester is inmiddels in overleg geweest met het bestuur van de kerk. Er worden daar nog geen extra veiligheidsmaatregelen genomen

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.