Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1522 bekeken laatste update:20 jan 2016

Automobilisten tevreden over wegbeheer

Nederlandse automobilisten zijn tevreden over het wegdek en het rijcomfort van de Nederlandse wegen. Dat blijkt uit recent onderzoek onder ruim 12.000 automobilisten

Zeventig procent van de ondervraagden is tevreden over over het beheer van stadsroutes. Meer dan acht op de tien automobilisten is content over de provincies en Rijkswaterstaat als beheerders van provinciale- en rijkswegen. Hiermee stijgt de tevredenheid over de verschillende beheerders met gemiddeld 8% ten opzichte van twee jaar geleden.

Aandachtspunten
Daarnaast zijn er ook aandachtspunten, bijvoorbeeld de uitvoering van wegwerkzaamheden, doorstroming, verkeersveiligheid en verkeersinformatie. Weggebruikers geven aan dat er veel aan de weg wordt gewerkt, wat de doorstroming niet ten goede komt. De diverse wegbeheerders bekijken naar aanleiding van dit onderzoek welke acties zij kunnen oppakken.

Samenwerking
Het onderzoek werd uitgevoerd door het platform Wegbeheerders ontmooeten Wegbeheerders. Hierin werken Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten en waterschappen samen.De stadsroutes van de volgende gemeentes maakten deel uit van het onderzoek: Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.