Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1666 bekeken 1 reactielaatste update:19 jan 2016

Burgemeester Haarlem hekelt fusieproces

De Haarlemse burgemeester, Bernt Schneiders, hekelt de gang van zaken rondom de zoektocht naar een fusiepartner voor de gemeenten Spaarnwoude en Haarlemmerliede. Het draait volgens hem uit op een 'beauty contest'

Beide gemeenten besloten vorig jaar om hun zelfstandigheid op te geven en zijn op zoek naar een 'fusiepartner'. Volgens de de Haarlemse burgervader lijkt de de procedure meer uit te draaien op een 'beauty contest'. Dit meldt RTVNH.

'Beauty contest'
Schneiders vindt Haarlemmerliede & Spaarnwoude van groot strategisch en bovenlokaal belang en daarom vindt hij het vreemd dat er dan een "beauty contest wordt gehouden waarbij buren tegen elkaar op moeten bieden. "Dat is bij uitstek geschikt voor een plattelandsgemeente in Drenthe, maar niet voor een gemeente dat in het hart van metreopoolregio Amsterdam ligt", aldus Schneiders.

Jurrien Holthuis

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.