Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1484 bekeken laatste update:19 jan 2016

'Erfpachtplannen Amsterdam kloppen niet'

De erfpachtplannen van de gemeente kloppen niet, aldus drie deskundigen in een woensdag gepresenteerd onderzoek met de titel Bezint Eer Gij Begint.

Het rapport is opgesteld in opdracht van de Stichting Erfpachters Belangen Amsterdam (Seba), tegenstander van de voornemens van de gemeente Amsterdam. Met de waarderingsmethodiek van de gemeente zou de Amsterdamse erfpachtgrond nu 60 miljard euro waard zijn. De commissie-Monster komt op een waarde van maximaal 20 miljard uit

In een vorig jaar gepubliceerd rapport van een grondwaardecommissie in opdracht van de gemeente wordt om de prijs te bepalen onderscheid gemaakt tussen de bouwkosten van een huis en de grond waarop het is gebouwd. De onderzoekers vrezen dat die manier van berekenen onnadelig uitvalt voor de huizenbezitters, meldt Het Parool. Volgens voorzitter Nol Monster moeten veel erfpachters hoge kosten betalen om over te stappen op het nieuwe systeem.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.