Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1956 bekeken laatste update:20 jan 2016

Gemeente cursus over politiek populair

Een cursus politiek, aangeboden door de gemeente Kapelle, is zo populair dat het aantal inschrijvingen de beschikbare plaatsen overschrijdt.

Kapelle biedt de cursus voor de tweede keer aan haar inwoners aan. De cursus, vijf lesavonden, afgelopen najaar was zo een groot succes dat er een vervolg aan wordt gegeven in februari. Het aantal inschrijvingen overstijgt de beschikbare plaatsen, aldus de gemeente op haar site.

De cursus is samengesteld door ProDemos, huis voor democratie en rechtsstaat en deze inmiddels in tien gemeenten aangeboden. De lessen beslaan onder meer speeddaten met gemeenteraadsleden, naast lobbyen en een debattraining. Dit allemaal gericht op de gemeentepolitiek.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.