Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1227 bekeken

Maastricht samen met Aken tegen Belgische kerncentrale

De gemeenteraad van Maastricht heeft besloten samen met Aken juridische stappen tegen de kerncentrale in het Belgische Tihange te nemen.

De raad nam een motie van GroenLinks van die strekking aan, meldt De Telegraaf.

Twee advocatenkantoren onderzoeken momenteel voor Aken welke stappen tegen België en de kerncentrale kunnen worden genomen. Aken wil sluiting van de centrale en openheid van zaken in de communicatie rond de centrale.  "De tijd van politiek correct uitspreken dat we een einde aan de Belgische probleemcentrales willen is wat ons betreft na de incidenten van het afgelopen jaar en de heropstart van de scheurtjesreactoren voorbij", aldus de fractievoorzitter GroenLinks in Maastricht.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.