Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1309 bekeken

Meer Amsterdammers uit bijstand naar werk

In 2015 hebben 6.318 Amsterdammers met een bijstandsuitkering een baan gevonden. Dat is anderhalf keer zoveel als de doelstelling

Het totale aantal Amsterdammers met een bijstandsuitkering is mede door deze uitstroom in 2015 afgenomen met 0,8 procent naar 39.396. Die daling in Amsterdam is uitzonderlijk. In de andere grote steden zoals Rotterdam, Utrecht en Den Haag is het aantal werkzoekenden met een uitkering vorig jaar gestegen, laat de gemeente Amsterdam weten.

Wethouder Vliegenthart van Sociale Zaken is blij met het resultaat: 'Een betaalde baan is altijd een enorme stap vooruit. Het is ontzettend goed nieuws dat zoveel mensen uit de bijstand zijn.'

De wethouder vindt dat de cijfers bewijzen dat de hoofdstedelijke aanpak werkt samen met de economische wind in de rug. Hij hoopt de lijn voort te kunnen zetten.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.