Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1149 bekeken laatste update:19 jan 2016

Ondernemers Enschede willen coalitieakkoord openbreken

Ondernemers in Enschede willen dat de gemeenteraad coalitieafspraken opnieuw bekijkt. Zij zijn het niet eens met de weigering tot verruiming van de winkeltijden, omdat dit dit nu eenmaal in het coalitieakkoord is opgenomen.

De coalitieafspraken tussen Christenunie, VVD, D66 en Burgerbelangen laten een verdere verruiming van de winkeltijden op zondag niet toe, ook al is een meerderheid in de raad voor. Volgens belangenvereniging Winkelhart Enschede zijn 23 van de 39 raadsleden voor, waaronder coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en Burgerbelangen, aldus Tubantia.

De gemeenteraad stelt:  "Op een eenmaal gemaakte afspraak komen wij nu eenmaal niet terug." In een brief stellen de ondernemers de vraag of er bij de raadsleden 'ruimte is voor voortschrijdend inzicht'. en roepen zij de raadsleden en het college maandag op om in te breken in de coalitieafspraken.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.