Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1290 bekeken laatste update:20 okt 2016

Oud-raadslid Alkmaar voor rechter om diefstal partijgelden

Het voormalig Alkmaars SP-gemeenteraadslid Marianne Dekker verschijnt eind oktober voor de rechter wegens diefstal van geld uit de lokale partijkas.

Dekker was fractieleider en penningmeester in één, waardoor ze vrij makkelijk aan het geld kon komen, schrijft het Noordhollands Dagblad. In de periode tussen februari 2013 en maart 2015 zou ze minstens € 14.073 uit de kas hebben gehaald. Dat geld was door gemeente Alkmaar uitgekeerd als ondersteuning van de raadsfractie.

Medeschuldig
Afgezien van de juridische procedure heeft de Alkmaarse gemeenteraad besloten om 16.024,51 euro terug te vorderen van de voormalige SP-fractie, die door het landelijk bestuur uit de race om de verkiezingen werd gehaald. Dekker heeft schuld bekend en een afbetalingsrekening getroffen. De gemeenteraad vond haar twee collega-raadsleden medeschuldig en wilde ieder fractielid een derde van het geld laten terugbetalen. Maar dat mocht niet van de bestuursrechter.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.