Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1387 bekeken

Friesland wil snel nieuwe brug Afsluitdijk

De provincie Friesland wil snel om de tafel met minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu om de nieuwbouwplannen van de brug en sluizen van de Afsluitdijk te bespreken. De huidige brug is een risicofactor in de bereikbaarheid geworden

De provincie Friesland wil dat de Lorentzbrug op de Afsluitdijk snel wordt vervangen. Afgelopen weekend weigerde deze dienst. Gedeputeerde Klaas Kiilstra pleit voor nieuwbouw van de brug en sluizen. Hij heeft hierover een brief gestuurd aan minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu en wil snel rond de tafel met de bewindsvrouw.

Tegen BNR Nieuwsradio noemde Kielstra de brug ''een risicofactor voor de bereikbaarheid van Friesland'.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.