Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1556 bekeken

Bronckhorst zet TSN-ers uit gemeentehuis

De gemeente Bronckhorst heeft de bezetting van het gemeentehuis door TSN-medewerkers per direct beëindigd. De grenzen van het betamelijke werden volgens de gemeente overschreden.

De gemeente Bronckhorst maakt op haar site melding van de beëindiging van de bezetting van het gemeentehuis, omdat er grenzen werden overschreden: "Sinds 19 februari 2016 verbleef een aantal bezorgde zorgmedewerkers van TSN samen met FNV in ons gemeentehuis om aandacht te vragen voor hun situatie en het aanbod van Buurtzorg/Stichting Familiehulp. Wij hebben ons huis opengesteld, omdat we van mening zijn dat ook protesteren hoort bij het democratisch proces. De verwarming bleef aan, er werd beveiliging ingehuurd, er werd koffie en thee ter beschikking gesteld etc.

Op zaterdagochtend 20 februari zijn afspraken gemaakt met de FNV over gastvrijheid in ons gemeentehuis binnen de grenzen van het betamelijke. Op zondagavond 21 februari 2016 besloot de burgemeester de actie te beëindigen omdat deze grenzen helaas overschreden werden.

Ook in Hollands Kroon werd actiegevoerd en zelfs tijdens de bezetting een debat georganiseerd met lokale en nationale politici.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.