Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1121 bekeken

Gemeentelijke wietplantage Haarlem gaat niet door

Er wordt voorlopig geen gemeentelijke wiettuin aangelegd in Haarlem. Burgemeester Bernt Schneiders ziet nu geen mogelijkheid om de wens van de Haarlemse gemeenteraad in te willigen.

De gemeenteraad van Haarlem wilde reeds in 2006 een onderzoek naar de regulering van wietteelt en de aanvoer van softdrugs 'aan de achterkant' van coffeeshops. Het zou kunnen helpen met het verminderen van de criminaliteit in de stad. Ook Haarlem's burgemeester Schneiders en de VNG pleitten eerder voor het idee.

Politiek draagvlak

In een brief aan de gemeenteraad schrijft Schneiders nu dat er 'op dit moment geen ruimte is in het politieke klimaat in Den Haag' voor een nieuwe cannabiswet en dus de gemeentelijke wietplantage. Donderdag wordt er in de raad vergaderd over het uitblijven

(via RTVNH)

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.