Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 940 bekeken

Helft provincies heeft asielopvang op orde

Zes provincies hebben de extra opvangplekken, voor langer dan een jaar, op orde op de afgesproken datum van 1 februari.

Gemeenten, provincies en Rijk spraken in november af dat vóór 1 februari de plannen op tafel moesten liggen voor 2500 extra plekken per provincie. Uit een rondgang van Trouw blijkt dat minstens zes provincies dat gelukt is.

In Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Zuid-Holland en Noord-Brabant is er zoveel duidelijkheid over de plannen van hun gemeenten dat woordvoerders van de Commissarisen van de koning durven te zeggen op of zelfs boven het getal van 2500 uit te komen. Overijssel maakte vorige week al bekend 2900 extra plekken te hebben gepland. In de provincies Zeeland, Gelderland, Noord-Holland en Limburg heerst nog onduidelijkheid over de plekken.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.