Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1375 bekeken

OM onderzoekt journalist die uit raadscommissie lekte

Justitie heeft een strafrechtelijk onderzoek ingesteld tegen een ontslagen journalist van Dagblad De Limburger. Deze zou in december 2015 heimelijk een geluidsopname hebben gemaakt van een besloten commissievergadering in Kerkrade.

Het Openbaar Ministerie verdenkt hem formeel van het met een technisch hulpmiddel afluisteren van de vergadering, waarin reddingsscenario's voor Roda JC uit de doeken werden gedaan. Dit meldt L1Limburg.

Burgemeester Jos Som van Kerkrade deed vervolgens aangifte van het lekken van vertrouwelijke informatie naar de pers. Dit trok hij later weer in toen de journalist door zijn werkgever werd ontslagen na het bekend worden van de affaire.

Justitie heeft nu alsnog besloten om zelf een onderzoek in te stellen.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.