Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 6718 bekeken 1 reactie

'Raadslid misbruikte Wob voor eigen gewin'

De Raad van State oordeelt vernietigend over het handelen van Clemens Meerts, voormalig VVD-Statenlid en huidig fractievoorzitter van de VVD-Maasgouw. Hij heeft de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) misbruikt voor eigen financieel gewin.

Volgens de Limburgse nieuwssite 1Limburg vroeg Meerts namens zijn vrouw in 2014 op basis van de Wob bij circa 160 gemeenten buiten Limburg stukken op over de aanstelling of benoeming van burgemeesters en gemeentesecretarissen. Het vermoeden bestond dat het Meerts niet om de stukken ging, maar om de vergoeding die zij moesten betalen als zij de stukken niet op tijd aanleverden.

Een groep Brabantse gemeenten stapte echter naar de Raad van State. Deze oordeelde vorige week dat Meerts misbruik had gemaakt van de Wob en dat het hem alleen te doen was om geld te verdienen. Hij heeft zodoende geen recht op de documenten. Uiteindelijk dienden er tientallen rechtszaken, die vrijwel allemaal in het voordeel van Meerts uitvielen.

(bron: 1 Limburg)

door redactie

Eén reactie

• Bernard Weiss

Goh, je zou het niet verwachten.... politicus, VVD, Limburg....

Jammer dat zoiets niet van te voren bij je kind met een vlokkentest ofzo te bepalen is. Het aantal abortussen zou drastisch stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.