Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1562 bekeken

'Wereldparlement van burgemeesters' naar Den Haag

In september zullen tientallen burgemeesters van steden over de hele wereld Den Haag aandoen voor een driedaagse conferentie. Een 'wereldparlement van burgemeesters' noemt mede-organisator en gastheer Jozias van Aartsen het evenement.

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen kondigde in New York de oprichting aan van een totaal nieuw bestuurlijk fenomeen: het 'wereldparlement van burgemeesters'. In september zullen tientallen burgemeesters van steden over de hele wereld Den Haag aandoen voor een driedaagse conferentie. Dit meldt het AD.

Al eerder kwam een groep van pakweg dertig grote steden een aantal keer bijeen om te praten over de 'baanbrekende ideeën' van de Amerikaanse wetenschapper en publicist Benjamin Barber. De Haagse fractieleider van D66, Robert van Asten licht toe: 'Steden worden over de hele wereld steeds invloedrijker, zij moeten in staat worden geacht om heel pragmatisch samen te werken aan oplossingen voor problemen als vuile lucht en immigratie. Beter dan staten dat nu vaak doen. En dan is het fantastisch dat onze eigen burgemeester het voortouw neemt met dit wereldparlement van steden.'

door redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.