Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 921 bekeken

Zeeuwse overheden overwegen miljoenensteun Delta

De provincie Zeeland overweegt om samen Zeeuwse gemeenten het energiebedrijf Delta te helpen met een lening van 150 miljoen euro.

De Zeeuwse overheden zijn voordeel eigenaar van Delta. Dat bedrijf moet volgend jaar splitsen in een netwerkbedrijf en een commerciële tak. Delta denkt dat het bedrijf hierdoor in problemen komt, omdat vooral het netwerkdeel geld oplevert. Dit schrijft de Volkskrant

In het huidige plan wordt waterbedrijf Evides (deels in handen van Delta) ondergebracht in een aparte holding. De provincie en gemeentes staan vervolgens borg voor een lening die aan het waterbedrijf wordt verstrekt.

Tegen de NOS zegt gedeputeerde Schönknecht-Vermeulen dat het plan niet definitief is, maar de overheden een handreiking willen doen om banen te behouden.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.