Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1316 bekeken

Burgemeester: 2 miljard defensie onzin

Burgemeester Aat de Jonge van Dronten is het oneens met minister Hennis-Plasschaert van defensie. Zij wil twee miljard euro extra voor haar departement. De Jonge vindt dat dat geld naar andere zaken moet, omdat er anders niets meer te verdedigen is.

Hennis wil twee miljard euro extra om op een acceptabel NAVO- niveau te blijven. De burgemeester reageerde op twitter:'Hennis 2 miljard bij defensie?Eerst de rechtsstaat versterken met forse investering in politie, OM en ZM, anders is er niets te verdedigen!'

Volgens hem moet eerst de rechtsstaat in Nederland versterkt worden, met forse investeringen in onder meer politie enhet Openbaar Ministerie.

Foto

  • Burgemeester: 2 miljard defensie onzin

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.