Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 2446 bekeken

Den Bosch verbindt inkoop zorg aan WNT

De Balkenendenorm zal voor Den Bosch vanaf 2017 medebepalend zijn bij de inkoop van zorg. De gemeente wil geen zorg meer inkopen bij instellingen waarvan bestuurders of medewerkers meer verdienen de Wet Normering Topinkomens (WNT)

De gemeente Den Bosch wil de inkoop van zorg, bijvoorbeeld jeugdzorg of taken die vallen onder de wmo, strenger toetsen door in contracten met aanbieders op te nemen dat medewerkers van de instellingen binnen de WNT vallen.

Het Brabants Dagblad meldt dat het voornemen voortkomt uit ophef rondom een bestuurder die 365.000 euro kreeg voor advieswerk bij een instelling waar tegelijkertijd 160 medewerkers hun baan verloren vanwege financiële problemen. De gemeenteraad van Den Bosch nam daarop in december raadsbreed een motie aan, waarin de partijen stelden dat 'financiële middelen bedoeld voor de zorg niet bedoeld zijn voor buitensporige beloningen voor (oud) bestuurders en adviseurs'.

Omdat het volgens de verantwoordelijke wethouder niet mogelijk is om bestaande contracten open te breken, zal de eis daarom vanaf 2017 in de nieuwe overeenkomsten worden opgenomen

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.