Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1841 bekeken 1 reactie

Gemeente en minister gedaagd om stemlokalen

De Stichting Forum voor Democratie heeft niet alleen minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken voor de rechter gedaagd, maar ook de gemeente Son en Breugel. Inzet in beide zaken is het gebrek aan stembureaus tijdens het referendum op 6 april over het associatieverdrag met Oekraïne.

Volgens het Forum voor Democratie zijn er meer dan honderd gemeenten waar aanzienlijk minder stemlokalen gepland staan. Het zou gaan om 70 procent minder dan normaal bij verkiezingen. ,,Wij vinden dit onaanvaardbaar. Alleen al vanwege ouderen, mindervaliden en mensen in dorpen op het platteland", aldus de stichting, waarvan Thierry Baudet voorzitter is. Baudet is een van de drijvende krachten achter het referendum.

Het geding tegen de minister dient vrijdag, dat tegen Son en Breugel maandag. In die gemeente zijn op 6 april drie stembureaus beschikbaar, tegen tien normaal.

Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten vorig jaar waren er in totaal 7246 stemlokalen open, tijdens de komende volksraadpleging 6540.

(ANP)

Redactie

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.