Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 2589 bekeken

Woonlasten stijgen, kosten bouwvergunningen dalen

Huishoudens betalen in 2016 1,1 procent (7 euro) meer aan gemeentelijke woonlasten (ozb, afvalstoffenheffing enrioolheffing) dan in 2015. Dit blijkt uit berekeningen van COELO

Huishoudens betalen in 2016 1,1 procent (7 euro) meer aan gemeentelijke woonlasten (ozb, afvalstoffenheffing enrioolheffing) dan in 2015.

Enkele andere gemeentelijke heffingen, zoals de hondenbelasting en de leges voor een bouwvergunning dalen. Ook paspoorten en id-kaarten zijn enkele procenten goedkoper geworden. Dit blijkt uit deAtlas van de Lokale Lasten die COELO vandaag presenteert. Hiermee kunnen lokale lasten per gemeente berekend en vergeleken worden. Hier een landelijk tarievenoverzicht.

COELO is het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden, verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.