Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1160 bekeken

Friese gemeente blundert bij stemmen tellen

De Friese gemeente Weststellingwerf is de mist in gegaan bij het stemmen tellen voor het referendum vorige week

Volgens de publicatie van de gemeente Weststellingwerf hebben in obs De Velden in Noordwolde alle 252 bezoekers vóór gestemd en niemand tegen. Later bleek echter dat het ging om 169 tegenstemmen en maar 83 voorstemmen, meldt De Telegraaf.

Volgens woordvoerder Maarten Hoekstra van Weststellingwerf heeft de voorzitter van het stembureau de stemmen wel correct geteld, maar de uiteindelijke uitslag verkeerd opgeschreven op het zogenoemde proces-verbaal dat naar het Hoofdstembureau in Leeuwarden gestuurd is.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.